Skip to content

Wijze Gijs

  "Wijze Gijs" is een lente- en zomerbier. Voor het eerst gebrouwen in 2021 ter gelegenheid van 10 jaar NoordSter en de 10de verjaardag van mijn petekind Gijs. Met "Wijze"…

Lusja

“LUSJA” is een roodbruin bier van hoge gisting met 6 moutsoorten en 2 hopsoorten. In combinatie met de gist zorgt dit voor een fruitig aroma met zoete toets van de…

Norman

“NORMAN” is een donkerblond bier van hoge gisting met 4 moutsoorten en 5 hopsoorten. Deze 5 hopvariëteiten zorgen voor een heerlijk aroma van fruitige hop. De smaak evolueert van zacht…

Geschenkverpakkingen

+32 (0) 14 593 963 norman@noordster.be

Rondje genieten van heerlijke Balense dranken

In de verschillende uithoeken van Balen kan je op de zondagen 22 juli en 29 juli komen genieten van de dranken van enkele lokale producenten.

Bierfirma NoordSter aan de Zilverberkdreef 1 te Balen (Berkenbos) presenteert telkens tussen 14u00 en 18u00 zijn verrassend lekker bieren op een verrassend gezellig terras.

Ook in Olmen aan de Oosthamsesteenweg kan je op zondag tussen 13u00 en 22u00 genieten van de Schieve bieren van Brouwerij De Schieve. “Beter schief erin, dan recht er neffe”, roept de brouwer Frank.

De wijn- en fruitsapliefhebbers komen deze 2 zondagen ook aan hun trekken bij Verlooy Winery aan de Jorishoevenweg 1 te Balen-Rosselaar. Tussen 14u00 en 18u00 ben je welkom op het degustatieterras met mogelijkheid om de boomgaard te bezoeken.

Om op deze mooie zomerse zondagen nog meer te genieten hebben we fietstocht rond Balen uitgestippeld met een stop bij deze drie lokale producenten. Je kan deze beschrijving downloaden via deze link: Rondje genieten van heerlijke Balense dranken.

Deze fietstocht start bij knooppunt 57 aan de brug van de N18 over het kanaal Kwaadmechelen-Schoten langs de zijde van Balen.

Rij van knooppunt 57 naar 53 en vervolgens naar knooppunt 58.

In de wijk Berkenbos op het kruispunt tussen de Zilverberkdreef en de Berkensingel rijdt u rechtdoor en verlaat je even de knooppuntenroute.

Na 300 m sta voor de deur bij bierfirma NoordSter. Achter de woning in de tuin is het verrassend gezellig terras ingericht kan je komen genieten van de verrassend lekker bieren.

Na deze tussenstop volg je even de N136 richting Balen, bij de spoorwegovergang vervolg je verder het traject naar knooppunt 58.

Volg de knooppuntenroute via knooppunten 58 – 59 – 07 – 24 – 32 – 39 – 40.

Bij knooppunt 40 ga je richting knooppunt 38. Als de Zwartwaterweg overgaat van een verharde kiezelweg naar een betonweg, sla je links af de Egstraat in.

Bij het kruispunt met de Oosthamsesteenweg zie je links voor u aan de overzijde de oprit van Café-Brouwerij de Schieve. Hier kan je op het terras of in het café genieten van de verschillende Schieve bieren. Met dit Olmens bier in een ‘schief’ glas wordt de uitspraak van de Brouwer waarheid: “Beter schief erin, dan recht er neffe!”.

Na deze tussenstop vervolg je de route via de Oosthamsesteenweg richting Olmen-centrum.

Aan het eerste kruispunt sla je links af naar de Bukenberg (richting Olmense Zoo). Je bent nu terug op het fietsknopennetwerk.

Vervolg uw route via knooppunten 38 – 37 – 34 – 35.

Bij knooppunt 35 vervolg je de route even richting knooppunt 36.

Op het kruispunt met Grees, sla je rechts af op de straat Grees en verlaat je opnieuw het knooppuntennetwerk.

Op het einde van de straat Grees, sla je links af naar de Graanstraat.

Na 3 bochten ligt de Jorishoevenweg aan de linkerzijde.

Tijd om opnieuw een tussenstop in te lassen en een bezoek te brengen aan het degustatieterras bij Verlooy Winery. Hier kan je proeven van de verschillende appelwijnen met fruit uit deze Balense boomgaard. Verlooy Winery produceert ook ‘Chappel’ een schuimwijn methode champenoise op basis van appelwijn. Ook de fruitsappen zijn heerlijk en van eigen makelij.

Na deze tussenstop kan je het rondje Balense dranken afronden. Rij de Graanstraat verder uit. Steek de Olmensebaan over, fiets langs de ruïnes van de Sint-Lucia kapel en volg de straat Rosselaar tot aan de kanaaldijk.

Hier ben je terug op het fietsknooppuntennetwerk. Links zie je de brug liggen waar je fietstocht is gestart.

Hopelijk heb je “met volle teugen” genoten van dit bier- en wijnrijk fietstochtje.

Back To Top